Ta hand om ditt hår när du sparar ut det

   
                                                     
                                                                                för tårt hår
1. Tvätta inte håret för ofta, max 2 gånger i veckan, helst en. Schamponera aldrig topparna, enbart hårbotten. Schampo sliter på håret (något som jag inte kan hålla)

2. Använd en vårdande inpackning minst en gång i veckan. Låt den sitta i minst en timme. Ha den gärna över natten för extra bra resultat!

3. Använd inga värmeverktyg!!!! Detta sliter enormt på håret. Skippa fönen, låt håret självtorka. Om du absolut måste använda värmeverktyg använd ALLTID ett bra värmeskydd innan.

4. Strunta inte helt i att klippa dig under tiden du sparar. Att trimma topparna är viktigt eftersom kluvna toppar kan "klättra" upp i håret och förstöra det. Jag brukar säga till frisören att jag sparar ut mitt hår och vill att frisören ska ta så lite som det bara går
5. Sov med en fläta i håret för att minska slitaget under natten.

6. Gnugga inte håret med handduken när du har tvättat det. Krama försiktigt för att inte rugga upp fjällskiktena i håret.

7. Använd inga tofsar med metallspänne, de kan rycka loss hårstrån.

8. Blek inte håret. Detta är det som förstör håret mest av allt och gör det slitet och svårt att bli långt. Det går att ljusfärga håret ett par nyanser ljusare istället.


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback